Kistolmács

Programok – Zala kínálatából
(A programokon előzetes egyeztetés után fakultatív a részvétel)

A Kerettye Étterem bemutatja: Zalai finomságok estéje

Megismerné a zalai vidék néhány finomságát?

A bázakerettyei Kerettye Étterem szakácsai, egy kellemes este keretében, megismertetik Önnel a zalai konyha néhány gasztronómiai specialitását.

  • Az igazán tartalmas ételek palettájáról ajánljuk megkóstolásra, vargányás vadpörköltünket zalai dödöllével és tejföllel, egy pohár száraz vörösborral kísérve.
  • A könnyebb étkek kedvelőinek javasoljuk fokhagymás prószába bújtatott sült pulykamellünket sajtmártással. A fokhagyma illatának szelídítésére ajánljuk félédes fehérborunkat.
  • Merészebbek választhatják a cipóban sült csülök névre hallgató étket, melyet szakácsaink tormakrémmel bolondítanak.
  • A vacsora nem lehet teljes a házi készítésű túrós-meggyes és tökös-mákos rétes nélkül, melyet a fõételünk elfogyasztása után kínálunk megkóstolásra.

Időtartam: június, július, augusztus minden héten hétfőn 18 és 21 óra között (előre egyeztetés alapján)

Részletek és Megrendelés: www.zalaifinomsagok.hu

Két keréken Zalában – Dél-zalai Erdőtáj kerékpárút

A Dél-Zalai vidék dombhátakra felkapaszkodó és völgyekbe lefutó, szeszélyesen kanyargó békés utjai minden kerékpáros számára feledhetetlen élményt nyújtanak.

Kistolmács részét képezi több útvonalnak is mely a Dél-zalai Erdőtáj kerékpárút része. A kidolgozott útvonalaknak kicsik és nagyok egyaránt bátran nekivághatnak, hogy megismerjék zala varázslatos arculatát.

Kézművesség Zalában

Kistolmácstól alig 8 km-re található Bázában nyitotta meg 2005-ben Schweizer Róbert a Zalai áruk és különlegességek vegyesboltját.

A tulajdonos közel 20 éve foglalkozik kézművességgel. Termékei között megtalálhatóak az egyedi konyhai használati eszközök és díszkerámiák is. Mindezek mellett egyedi kemencegyártással és építéssel is foglalkozik, melyek egyre elterjedtebbek.

Az ízlésesen kialakított kisboltban az egyedi használati eszközök és díszkerámiák mellett, helyi termékeket (méz, tájjellegű borok, tradicionális íjakat és kiegészítőket) is megtalálhatunk.

További információ: www.baza.hu

Kistolmács téli arca – korcsolya, jéghoki, fakutya, szánkó

Kistolmácson a pezsgő élet a tél beköszöntével sem múlik el. Még a zord téli hónapok is nyújtanak kellemes kikapcsolódási lehetőséget a településre látogatók számára.

A fagyos időknek köszönhetően a tavon minden éven korcsolyázásra alkalmas jégréteg képződik, mely elérheti a 20 cm-es vastagságot is. Ez ideális lehetőséget biztosít a korcsolyázni, jéghokizni, fakutyázni, szánkózni vagy akár csúszkálni vágyó emberek számára. Télvíz idején nagyon sokan keresik fel a tavat a környező településekről, illetve a pihenni vágyó emberek az ország minden részéről, akik sportolással egybekötött pihenésre vágynak.

A tiszta levegő, az érintetlen természet és a kikapcsolódási lehetőségek, egy bögre forralt bort kortyolgatva igazi felüdülést jelentenek a téli hónapokban.